2015 Schedule

All events will take place Saturday, January 10, 2015, at:
Wesley Memorial United Methodist Church
1720 Mechanicsville Turnpike, Richmond, VA 23223

7:30 – 9 am – Registration (people can register at any time during the day, but this is the main registration period

8 – 9 am – Black Caucus meeting

9 – 9:30 am – 1st Plenary (general) Session –

Welcoming Remarks by Rev. Rodney Hunter, Pastor, Wesley Memorial United Methodist Church:
Explanation of day’s agenda; housekeeping details

9:45 am – 12:30 pm – Panel Discussions (2 ¾ hours)

9:45 am – 10:45 am (60 min.) – “Education Issues”
9:45 am – 11:15 am (90 min.) – “Police & the Criminalization of Communities of Color”
11 am – 12:30 pm (90 min.) – “Defending Unions & Organizing the Unorganized”
11:30 am – 12:30 pm (60 min.) – “Community Economic Development”

12:45 – 1:45 pm – Lunch – with informal meetings

2 – 3 pm – 2nd Plenary Session – Voting on resolutions; reports from morning panels

3:15 – 6 pm – Panel Discussions (2 ¾ hours)

3:15 – 4:15 pm (60 min.) – “Climate Change & the Environment”
3:15 – 4:45 pm (90 min.) – “Prisons, Detention Centers & Prisoner Cases
4:30 – 6 pm (90 min.) – “International Issues & the Antiwar Movement”
5 – 6 pm (60 min.) – “Women’s Issues, Intersectionality and Solidarity”

6:15 – 7:15 pm – Workshops (40 min. each)

6:15 – 6:50 pm – Inclusivity in the Black Power Movement
6:15 – 6:45 pm – U.S. Imperialism in the Middle East, with an Emphasis on Iran
7 – 7:30 pm – Reclaiming Shockoe Bottom

7:30 pm – Dinner & Final Plenary Session

7:30 pm – Serving

8 – 8:30 pm – Cultural presentation by Corey Harris, world-famous blues singer/songwriter now living in Fulton Hill, Richmond. Will include his new song “I Can’t Breathe.”

8:30 – 9 pm – Reports from afternoon panels & overall wrap-up of the conference

9 pm: Group singing of Solidarity Forever!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *